Koningsdag 2022 in Zeist
Koningsdag 2022 in Zeist (c)

Wat doen we met Koningsdag?

Activiteiten

ZEIST Koningsdag in Zeist begint traditiegetrouw om 9.00 uur met de aubade met de Zeister Harmonie voor het gemeentehuis. Verspreid door de dag zijn er optredens in de muziektent. 

Na de aubade is de Oranjemarkt met kramen op de Slotlaan. Ook de Voedselbank staat met een kraam op de Oranjemarkt en verkoopt daar non-food artikelen door verschillende gulle gevers zijn geschonken. De opbrengst is voor de Voedselbank. De kindervrijmarkt is op het Marktplein en de Voorheuvel. Kinderen mogen vanaf 7.00 uur een plekje innemen.

Van 12.00 tot 21.00 uur kun je tussen de hekken aan de Hogeweg genieten van Koningsdag Open Air. Op het horecaplein tussen Taste, Blink en De Colonel is van 12.00 tot 21.00 uur livemuziek.

ORANJEWANDELING

De Oranjewandeling met Gilde Zeist start om 11.00 en 13.00 uur op de Slotlaan bij de doorgang naar het Wilhelminapark, tegenover de Bruna. De rondleiding duurt een uur, meedoen is gratis.

KERCKEBOSCH

Ook dit jaar kun je jouw spullen verkopen of een topact showen tijdens de kleedjesmarkt voor kinderen op Koningsdag, van 10.00 tot 13.00 uur in Binnenbos, Hoog Kanje 186. In Het Binnen kun je koffie, limonade of een oranjetompouce  kopen. Geef je op via: bewoners@kerckeboschzeist.nl

KONINGSDISCO

Vrijdag 26 april van 19.00 tot 21.30 uur is de Koningsdisco in Zwembad Dijnselburg met de leukste hits. Toegang is € 6,60. Maximumleeftijd is 14 jaar, A-diploma verplicht.

FEEST PANDARVE NAAR WEESHUISPLEIN

Pandarve viert toch een feestje op Koningsdag. Het eetcafé zet een groot terras neer op het Weeshuisplein met bier, burgers en lekkere muziek. 

DEN DOLDER

Om 9.00 uur is de aubade met de muziekvereniging Dr. Engelhard. Om 9.00 uur opent wethouder Van Dijk de kleedjesmarkt in De Torteltuin aan de Hezer Engweg. Die duurt tot 12.00 uur. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er spelletjes in de Torteltuin.

AUSTERLITZ

De kindervrijmarkt op het Dorpsplein duurt van 8.30 tot 13.00 uur. Om 10.30 uur start de aubade met muziek door Fanfarecorps Erica.

De Koningsnacht editie van de 33PlusParty in het Beauforthuis in Austerlitz is uitverkocht.

TRADITIONEEL ORANJECONCERT

De Zeister stadsorganist Willem Harold Boog speelt en organiseert voor de 33ste achtereenvolgende keer het Traditionele Oranjeconcert in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44. Door middel van ‘live’ beeldprojectie kunt u vanaf de orgelspeeltafel mee kijken naar de activiteiten van de concertgever. Op het programma staan werken van onder andere Asma, Walther en Boog en de bekende Fantasie á la Marcia van Jan Zwart over ‘Het Wilhelmus’ met aansluitende samenzang. Het concert begint om 20.00 uur. 

De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is € 8,00 inclusief programmaboekje en een oranjebittertje. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.