Afbeelding

Eva doet mee met actie Radio 538 voor Máxima Kinderziekenhuis en zoekt sponsors

Maatschappelijk

ZEIST Beginnend hardloopster Eva Bijsterbosch (17) uit Zeist doet mee met de sponsorloop van Radio 538. De opbrengst is voor het Máxima Kinderziekenhuis. Eva gaat 5,38 km lopen in het oude Olympisch Stadion, op 16 maart 2024. Ze zoekt sponsors.

Eva: ,,Ik hoorde de advertentie van radio 538 langskomen en dacht meteen: ik wil hier aan mee doen. Ik ben zo veel mogelijk geld aan het inzamelen voor het Máxima Kinderziekenhuis in Utrecht, voor de kinderen die de ziekte kanker hebben. Radio5 38 is op deze actie gekomen door Jeroen van der Veen. Zijn zoontje overleden is aan deze ziekte.’’

Jeroen loopt elke dag gemiddeld tien kilometer. Zijn motivatie komt voort uit het verlies van zijn zoontje Kasper, die na ruim 1.000 behandeldagen overleed aan een hersentumor. Inmiddels heeft Jeroen al ruim 670.000 euro opgehaald met zijn actie. Als De 538 Ochtendshow op 1 februari opnieuw met Jeroen belt, besluiten ze te helpen bij zijn missie: Help Jeroen naar een miljoen! 

Eva gaat ervoor: ,,Zijn verhaal pakte mij heel erg en dat van Radio 538 ook. Daarom wordt deze sponsorloop georganiseerd. Ik ga 5,38 kilometer lopen in het oude Olympisch Stadion. Op 16 maart 2024. Vanuit Radio 538 is dat omdat ze alles in het teken van 538 doen. Er zijn ook 538 deelnemers en ik ben een van de gelukkigen die mee mag doen.
Ik hoop dat ik nog meer donaties kan en mag ontvangen voor dit goede doel. Echt elke donatie telt mee.’’

Wil je Eva Bijsterbosch ondersteunen? Stuur dan een e-mail: evabijsterbosch@gmail.com