Afbeelding
BDU Media

Joyce Langenacker nieuwe burgemeester van Zeist

Politiek

ZEIST Joyce Langenacker, nu burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel, is vanavond door de gemeenteraad aanbevolen als nieuwe burgemeester van Zeist bij de minister van Binnenlandse Zaken. Vermoedelijk benoemt de koning de burgemeester eind december.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Dick van Ginkel, maakte de voordracht bekend. In de commissie waren bijna alle fractievoorzitters vertegenwoordigd.

31 mensen hebben gesolliciteerd op de burgemeesterspost. Er zijn twee gespreksrondes geweest, met de profielschets van de nieuwe burgemeester als leidraad.  

De nieuwe burgemeester maakte direct kennis met de raad. ‘’Ik voel me  vereerd om hier te mogen zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om uw burgemeester te mogen zijn. Ik hoop burgemeester te mogen zijn van alle inwoners van Zeist.’’ 

Mevrouw Langenacker is lid van de PvdA.

OUDER-AMSTEL

Joyce Langenacker is sinds 2017 burgemeester van Ouder-Amstel. In juli van dit jaar werd de burgemeester door de gemeenteraad nog herkozen voor een tweede termijn van zes jaar. Het eerste termijn van Langenacker loopt op 16 december aanstaande af en zou dan verlengd worden.

Langenacker volgt Koos Janssen op. Die is sinds 2006 burgemeester van de gemeente Zeist. Daarvoor was Janssen van 1993 tot 2000 burgemeester van Bunnik. Van 2000 tot 2006 vervulde Janssen deze functie in Soest. Zijn politieke loopbaan begon Janssen in 1986 als wethouder van de gemeente Woerden.

Afbeelding